Живот

ХАФИЗ БУГАРИ | “Постот не е пост од храна и пијалаци,...

Хафиз Сулејман Бугари испрати рамазанска порака до сите муслимански верници, ѝ ја пренесуваме во целост. О луѓе, со благородна душа, вие што постите, Учителот на светот...

Семејство и здравје

Откриено е како да не се прејадуваме

Истражување на научниците од Медицинскиот институт на Бостонскиот универзитет даде насоки за развивање на нов третман против компулсивно прејадување, соопшти УПИ. Научниците го тестирале потенцијалниот...

Што треба да направите за да избегнете проблеми со кожата после...

Тренинзите се важни за здравјето. Тие помагаат за одржување на телесната тежина норма, за стимулирање на срцевата активност и циркулацијата, нормализирање на хормоните и...

Наука

Откриено е зошто луѓето имаат 5 прста на рацете

Одлучувачка била улогата на активноста на специфични гени. Канадски биолози од Монтреалскиот универзитет и од Институтот за клинички истражувања изведоа заклучок зошто човекот има пет...

Рецепти и здрава исхрана

Мистерии

Се за вашите миленици

Кучињата во превенција на анксиозностa

Децата кои имаат домашни миленичиња имаат помал ризик за анксиозност, пишува стручното списание „Preventing Chronic Disease“. Американските истражувачи од Басет Медицинскиот центар, своите наоди ги...

Инфо

НАЈНОВО

НАЈЧИТАНО

Занимливости

Интервју

Хороскоп

//