Ова се првите индикатори дека во вашиот организам се појавил рак – и каде

165296
ОВА Е КОРИСНО И ДОБРО Е ДА СЕ ЗНАЕ. СПОДЕЛЕТЕ СО ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ!

ОВА Е КОРИСНО И ДОБРО Е ДА СЕ ЗНАЕ. СПОДЕЛЕТЕ СО ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ!

Ако на телото и во него се случуваат промени, кои не можат логички да се објаснат, можно е да се работи за развој на ракот. Препознајте ги раните симптоми и спасете го својот живот.

Раното откривање на ракот може да го спаси вашиот живот. Постојат многу рани индикации дека некаде во телото се појавил рак, а по тоа каде настанале пречките може да се заклучи за каков вид на рак се работи.

Овие симптоми често можат да се видат многу порано пред лекарската дијагноза, само треба да се обрне внимание.

20 знаци дека во вашето телото, можеби се појавил ракот

1. Отежнато дишење или останување без здив. Еден од првите знаци на рак на белите дробови е неможноста да се земе воздух – отпосле се сеќаваат луѓето кои го победиле ракот.

2. Хронична кашлица или болки во градите. Неколку видови на рак, вклучувајќи ја леукемијата и ракот на белите дробови, предизвикуваат симптоми како кашлицата и бронхитисот. Некои луѓе заболени од рак на белите дробови, кажале дека тие првично почувствувале болка во градите која се протегала кон рамото или надолу во раката.

3. Честа треска или инфекции. Тоа можат да бидат знаци на леукемија – рак на крвните клетки, кој започнува во коскената срцевина. Леукемијата предизвикува абнормално производство на бели крвни клетки, со што се поткопува способноста на телото да се бори против инфекциите.

Продолжува на страна 2