8 најчести летни болести

489

7. Дехидрација

Дехидрацијата е една од главните летни компликации, особено кај постарите лица.

Многу потење од жештина може да предизвика губење на премногу течности, што може да биде сериозно за најчувствителните луѓе, бидејќи може да предизвика несвестица, па дури и смрт.

„Топлинскиот удар“ е многу силен.

Така, во лето е важно да се пијат околу 2 литри вода дневно, особено за постарите лица, бидејќи проблемите со дехидрација во топлите месеци се меѓу главните причини за смртност.

8. Коњунктивитис

Продолжува на страна 9