8 најчести летни болести

489

6. Спортско стапало

Спортското стапало и другите дерматолошки заболувања предизвикани од габи се особено чести во лето.

А токму условите на висока влажност и високи температури во затворени простори, особено тушеви во базени и други слични места, го олеснуваат растот на габите кои ја инфицираат нашата кожа.

Поради оваа причина, важно е да се носат чевли во јавни бањи, тушеви и други затворени простори со висока влажност и влажни подови.

7. Дехидрација

Продолжува на страна 8