Каква личност сте според извршувањето на домашните обврски?

314

Исполнувањето на домашните обврски не е една од најомилените активности на луѓето, но тоа мора да биде завршено, колку и да немате волја за тоа.

Психолозите тврдат дека секој има своја „омилена“ домашна обврска која зборува за неговиот карактер, но и најомразената открива многу информации за тоа.

Така, ако мразите чистење и средување на фрижидер, тогаш сте неуредни перфекционисти, бидејќи ако не сте сигурни дека нешто ќе направите совршено, не го ни започнувате тоа.

Спонтаните личности не сакаат да перат, додека оние кои имаат широки, неограничени погледи кон светот мразат да ги чистат плочките во тоалетот и кујната.

Миењето садови им претставува кошмар на креативните, дури и ако само треба да ги префрлат од мијалникот во машината за миење садови.

Уметничките души речиси секогаш ќе се обидат да ја префрлат на друг обврската за чистење со правосмукалка. Реалистите, пак, не сакаат бришење прашина и се водат од мислата „зошто да го правам тоа кога до после пак ќе се појави“.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.