Снимки на мозокот покажуваат дека медитацијата “ефикасно” лечи ментални болести

200

Медитација, источната филозофија – која некогаш се сметаше за претенциозна – може ефикасно да третира и излечи ментални болести, сето ова е докажано со скенирање на мозокот.

Глава полна со мисли (проблеми) е заедничка/вообичаена за луѓето денес. Медитација, која се практикува во многу делови на Индија и во деловите на Ислингтон (дел од пошироката област на Лондон со мешано население, вклучувајќи ги и луѓето кои потекнуваат од Азија и Индија.), е третман одобрен од страна на Министерството за здравство на Велика Британија, која ја комбинира конвенционалната психотерапија со техниките на медитацијата, дишењето и јога.

Во што е тајната?

Во седечка положба и обидот да не се мисли на ништо, со повремено изговарање: “Ommmm.”

Продолжува на страна 2