Начинот на кој се држите за раце со вашиот партнер открива многу за вашата врска – Кој е вашиот? Фото

1009

4. Засилен стисок со другата рака

Ако употребувате вакво “засилување”, тоа обично значи дека работите меѓу вас двајца се сериозни.

За жал, ова не е секогаш позитивен знак: тоа може да значи и дека сте претворени во еден луд посесивен партнер.

5. Рака под рака

Оваа позиција често се користи кога двајцата присуствуваат на некој настан.

Меѓутоа, ако вака ги држите рацете секој ден, тоа значи дека она лице кое го зема партнерот под рака бара заштита или се чувствува малку несигурно во нивната врска.

6. Држење за прсти, малку повлекувајќи ја раката

Ова може да значи дека парот не е на иста бранова должина. Лицето кое ја повлекува раката е во обид да ја забрза одлуката на својот партнер.

Исто така, ова може да биде знак дека на еден од нив им здодеала рутинита во врската.

7. Не се држете за раце

Ако вашиот партнер избегнува да ве држи за рака, тоа може да биде знак дека тој или таа едноставно не се доволно заинтересирани. Сепак, тоа исто така може да укажува на срамежливост и желба за приватност.

Не носњтњ предвремени одлуки и набљудувајте ги и другите знаци во вашата врска. Најверојатно немате за што да се грижите.