Еве зошто мажите бегаат од жените

174

Ако во компликуваните машко-женски односи нешто тргнало наопаку, можеби не е лошо одговорот да го побарате од машкиот агол

Поголем број жени со текот на животот се нашле во ситуации кога биле отфрлени или оставени, а да не ја разберат причината.

Меѓутоа, многу од нив не се ни свесни на ситните пропусти кои ги прават и тие, ужасни навики како приговарање, погрдни зборови и наметнување на својота волја на појакиот пол.

Сето тоа може да го одалечи мажот од жената, а Дејвид Гуд во книгата „The Man Code: A Woman’s Guide to Cracking the Tough Guy“ на дамите им ги открива прецизно тајните на машкиот ум, вклучувајќи ги и навики кои повеќе од сѐ ги тераат мажите на бегање.

Кај нив алармот за „бегање“ неретко е вклучен, да речеме во следниве ситуации:

  1. Сакате да го промените

  • Жените често влегуваат во врска очекувајќи од мажот дека ќе промени некои работи. Ако тој тоа и го направи, користа на тие промени мора да се надминат. Тоа може да ви се врати како бумеранг, затоа што ако сакате да се одрече од сѐ што во животот го радува, можеби ќе заклучи дека подобро ќе му биде да не е со вас.
  1. Заморување за безначајни работи

  • Романсата е како играње покер, подобро е да се сочуваат емоциите. Мажите даваат значење на општи теми, додека жените се лепат за дребулии. Во неговите постапки главно нема скриени намери. Ако надвор е со пријателите, тогаш е само надвор со пријателите.

Продолжува на страна 2