Видрата е најгрижливиот родител меѓу животните

458

Најслатко нешто е да видиш како една мајка го сака своето дете. Како го прегрнува, како го гали, како го храни и како го опсипува со мајчината љубов и посветеност.

Кај животните е уште и изненадувачки, бидејќи сме навикнати да сметаме дека тие немаат свест.

Како тогаш го покажаа токму спротивното?

Тие се однесуваат како луѓе кои ја покажуваат свесно љубовта кон своите деца!

Кадрите кои покажуваат како оваа видра го прегрнува своето малечко и го гали со нежност се снимени од фотографот Кони Левенхаген крај бреговите на Калифорнија.

baby-otter-sleeps-mother-belly-monterey-bay-aquarium-gif-3