Кога е вистинското време за домашно милениче

285

Доколку немате време да го изнесете кучето во прошетка или да го исчистите кафезот на хрчкотo, а сакате децата во тоа да ви помогнат, одредени сигнали дека вашето дете е подготвено за тоа, сигурно ќе ви значат

Без разлика, кое животно ќе го земете, тоа ќе бара внимание, грижа и посветеност, а секое дете не е подготвено за тоа.

Некои од следните показатели ќе ви помогнат да откриете дали вашето дете е подготвено за милениче за кое ќе се грижи.

  1. Домашните обврски

Секој од членовите на семејството има сопствени домашни обврски за кои е задолжен, а доколку и децата ги исполнуваат без да им се каже, тогаш тоа е показател дека можат да имаат милениче.

  1. Грижата за себе

Доколку вашето дете навистина сака милениче, но се уште не може да се грижи за себе, самостојно да јаде или да оди во тоалет, тогаш тоа е знак дека не е баш подготвено за милениче, бидејќи не може да се грижи за него.

  1. Добро однесување

Однесувањето на вашето дете секако дека може да помогне во донесувањето одлука за купување милениче. Доколку има проблем со послушноста при заминувањето на спиење или во училиште, тогаш треба да почекате и да забележите некое подобрување пред да купите милениче.

  1. Активност

Кога малку подобро ќе размислите, децата, кои само гледаат телевизија или играат игри по цел ден, а не уживаат во некоја физичка активност и не се баш подготвени за милениче. Доколку вашето дете е активно, сака времето да го поминува надвор, да вози велосипед или да трча, тогаш е секако подготвено за милениче, а особено за куче.

Продолжува на страна 2