Мистериозните територии на Русија кои интернет пребарувачите не смеат да ги прикажат

1299
Yandex.Maps;Matt Groening/FOX;Christopher Nolan/Warner Bros.,2010

Најголемите Интернет-пребарувачи ги заматуваат, ги прекриваат, ги бришат, ги цензурираат овие руски територии на своите мапи. Но, зошто? Теоретичарите на завери секогаш имаат одговор.

Наслов на оригиналот: “Ова се мистериозните територии на Русија што мапите на Гугл и на Јандекс не смеат да ги прикажат”

Мапите на Гугл ни даваат можност да го истражиме кое било место на планетата без да стануваме од кревет. Речиси сите…

Определен број територии се претворени во слепи дамки. Овие мистериозни места едноставно стануваат невидливи за севидливото око на високата технологија. Областа 51 во Невада и Северна Кореја се некои од забранетите места на мапите на Гугл, а Русија, секако, има свои дамки.

Црниот правоаголник на Чукотка

Продолжува на страна 2