Песок и камен | Како да се запомни злото, а како доброто (приказна во 10 секунди)

641

Двајца пријатели се шетале во пустина.

Во еден момент тие се скарале и еден од нив му удрил шлаканица на другиот.

Повредениот не рекол ништо, но запишал во песокот: “Денеска добив шлаканица од мојот пријател.”

Тие го продолжиле своето патување и стасале до една оаза. Одлучиле да се избањаат. Оној кој бил повреден паднал во жива кал, но пријателот го спасил. Повторно во тишина, спасениот напишал на камен: “Денеска пријателот ми го спаси животот.”

Оној кој го удрил и му го спасил животот го прашал: “Кога те удрив, тоа го напиша во песок, а кога ти го спасив живот тоа го врежа во камен. Зошто?”

Пријателот му одговорил: “Кога некој ќе те повреди тоа треба да го запишеш во песок за да можат ветровите да го избришат просувањето. А кога некој ќе направи нешто добро за нас, тоа треба да се вреже во камен, за ветровите да не можат да го избришат”.

Непознат автор

Порака

  • Научете како да ја напишете вашата болка во песок, а да ја издлабите вашата придобивка во камен.
  • Една минута е доволна да се најде посебна личност, еден час за да ја цените, еден ден за да ја сакаат, но еден цел живот е потребен за да ја заборавите.
  • Пратете го ова на луѓето што никогаш нема да ги заборавите. Тоа е кратка порака со која ќе им дадете до знаење дека никогаш нема да ги заборавите. Ако не успеете да ја испратите до некој, тоа значи дека постојано сте во брзање.
  • Одвојте време за да живеете! Не ги цените РАБОТИТЕ што ги имате во животот, туку дајте им вредност на ЛУЃЕТО што ги имате во вашиот живот!

Н О В О !!!
Бидете и вие дел од фамилијата на my World

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk