Aлтернативна медицина | Овој домашен лек може да ги излечи ХЕМОРОИДИТЕ за 24 часа

10722

ОВОЈ ДОМАШЕН ЛЕК МОЖЕ ДА ГИ ИЗЛЕЧИ ХЕМОРОИДИТЕ ЗА 24 СААТА! НАПРАВЕТЕ ГО САМИ …

Луѓето кои имаат хемороиди знаат колку можат да бидат болни. Како и да е, важно е да одите на лекар и да го проверите тоа.

Хемороидите често се јавуваат поради многу седење и затоа често движете се. Не си дозволувајте да ја запуштите оваа состојба. Во оваа статија ќе ви покажеме едно многу ефикасно решение за овој проблем.

Потребни состојки

  • 20 g ланолин
  • 2 g мед
  • ветки од роза (од 2 рози)
  • 10 g сечкана камилица
  • 25 ml масло од пченични никулци

Подготовка

  • Ветките од рози, маслото од пченичните никулци и камилицата ставетеги да се варат во вода 20 минути. Потоа оставете да се излади и процедете. Потоа додадете мед и ланолин, добро промешајте и ставете го во фрижидерот за да зацврсти.
  • Ќе го користите така што смесата ќе ја нанесувате еднаш дневно на областите погодени од хемороиди. По некое време ќе забележите значително подобрување.
  • Информирајте се за природните лекови, бидејќи тие се многу поефикасни од класичните. Хранете се здраво, бидете физички активни и надминете ги штетните навики. Ќе ви биде подобро.