ОВА МОЖЕ ДА ВИ ГО СПАСИ ЖИВОТОТ | Десет необични симптоми на срцев удар | Навреме препознајте ги знаците и спречете срцев удар!

715

Кардиоваскуларните заболувања се најчеста причина за смрт во светот. Од нив, 17,3 милиони луѓе умираат секоја година!

Се проценува дека оваа бројка ќе расте секоја година и дека до 2030 година, 23 милиони луѓе ќе умрат од кардиоваскуларни заболувања. Болестите на васкуларниот систем се главната причина за смрт и кај нас.

Понекогаш симптомите можат да бидат сложени и не се лесни за препознавање, а ние сме подготвени да ги припишеме на нешто друго, како што е „расипан желудник“, замор или болки во мускулите.

Научете да ги препознавате симптомите што укажуваат на проблеми со срцето пред да биде предоцна!

Продолжува на страна 2