СТОП НА ЗАЧМАЕНИОТ *ЕКС ! Од фантазии и смеа до играчки и нови пози – 20 жешки трикови кои ќе го оживеат вашиот *ексуален живот

417

Сексот го намалува нивото на стрес, ни помага да заспиеме побрзо, го намалува крвниот притисок, ја зголемува самодовербата, го зајакнува имунитетот, го зголемува либидото и дава одлично чувство.

Сепак, многу двојки лесно паѓаат во рутина и монотонија, па им треба помош за заживување на сексуалниот живот.

Deidre Sanders, експерт за секс и односи, сподели 20 жешки совети кои ќе ви помогнат да ја вратите возбудата меѓу чаршафите.

1. Променете ја околината

Излезете од удобната зона, оносно од креветот. Променете ја околината и препуштете им се на страстите под туш, на маса или каде и да сакате да ги оживеете сетилата и да ја размрдате монотонијата.

2. Луѓето се сексуални суштества

Deidre тврди дека секогаш треба да имаме на ум дека сме сексуални суштества. Повеќето возрасни се преокупирани со бизниси, домашни работи и грижа за децата, па не е чудно што се исцрпени на крајот од денот, поради што страдаат нивните сексуални односи. Паровите ги советува да ја зачуваат интимноста за друг дел од денот, кога ќе имаат повеќе енергија и време, а како бонус ќе добијат подобар сон.

3. Пробајте нови пози

Повеќето парови се одлучуваат за веќе испробани пози за време на сексот. Проблемот настанува кога двајцата премногу се потпирате на една поза, бидејќи придонесува за монотонија. Пробајте една или две нови пози месечно. Нашите тела и реакции се развиваат со текот на времето, па ако една поза не ви одговара со години, можеби сега.

Продлжува на страна 2