Мотивирачки мисли за секој хороскопски знак

910

Јарец

Јарците се карактеризираат со напорна работа и дисциплина. Понекогаш им е потребен потсетник дека им треба малку одмор. Иако се чини дека се воздржани, тие можат да бидат забавни. За жал, тие ретко гледаат грешки во себе и се уште помалку подготвени да ги препознаат. Еве што ги инспирира:

“Многу е потешко да се судиш отколку да им судиш на другите. Ако можеш правилно да се судиш, тогаш си вистински мудрец” – Малиот принц

Водолија

Водолиите се многу посебни луѓе. Тие се забавни, љубопитни и интересни. Тие се верни на другите, но исто така се чесни. Понекогаш тие се подготвени да се откажат од своите соништа, и само затоа што некои ќе им речат дека не можат да се остварат. Еве што може да ги мотивира токму тогаш:

“Тешко како и животот, може да се најде нешто за да биде успешен” – Стефан Вилијам Хокинг

Риба

Неодоливи сонувачи и оптимисти и исклучително сочувствителни. Такви се оние родени под знакот на Риби. Тие се подготвени да помогнат кога некој ќе има потреба. Во тешки моменти, тие преферираат да се пензионираат, да се затворат и да ги доживеат своите емоции. Тука е нивната мотивирачка мисла:

“Животот не е проблем да се реши, туку да се доживее реалноста” – Будистичка мудрост

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.