Мотивирачки мисли за секој хороскопски знак

910

Рак

Еден од најчувствителните претставници на зодијакот е ракот. Внимателен и исклучително интуитивен. И покрај нивните чести промени во расположението, тие секогаш се подготвени да ви помогнат.

Тие лесно можат да бидат повредени, но ако навистина не ги скршите нивните срца, тие се подготвени да ви простат. Од друга страна, понекогаш тие можат да бидат многу сурови и повредени со зборови. Еве една мотивирачка мисла за нив:

“Пазете се од вашите мисли, бидејќи тие стануваат зборови. Внимавајте на зборовите затоа што дејствуваат. Имајте ги на ум вашите постапки, бидејќи тие стануваат навики. Гледајте навиките да станат вашиот карактер. Гледајте вашиот карактер да стане ваша судбина” – Мерил Стрип

Лав

Луѓе родени под знакот на Лавот сакаат да управуваат со сè околу нив. Уверени, храбри луѓе кои тешко можат да се скршат. Ако сакате да бидете во нивното друштво или сопружник во животот, не треба да се обидувате да се натпреварувате со нивните достигнувања или да ги засените. Понекогаш Лавот заборава дека светот не е само за нив. Еве ја нивната инспиративна мисла:

“Треба да бидете заинтересирани. Ако не сте заинтересирани, не сте заинтересирани“ – Ирис Апфел

Девица

Девиците се најголемите перфекционисти во зодијакот. Тие се чувствуваат обврзани да ги решат не само своите, туку и туѓите проблеми. Постојано критични, тие често се погрешно разбрани. Иако понекогаш се чини дека се воздржани, може да се потпрете на нив. Еве нивната инспиративна мисла:

“Вашите патувања се менуваат. Како што поминувате низ овој живот, овој свет, работите ги менувате многу малку, оставете трага зад вас, дури и ако е мала. И за возврат животот и патувањето оставаат трага во тебе. Поголемиот дел од времето овие траги на вашето тело или срце се прекрасни. Честопати се болни” – Ентони Бурден

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 3