Оваа намирница секогаш е на акција и никој нема да ви каже дека може да биде ТОКСИЧНА!

1424

Иако знаеме дека може да биде многу вкусна, но таа е полна со отрови, хормони, фекални материи, пестициди и антибиотици.

Храна која често е на акција и ретко кој би ви кажал дека е штетна за човечкото здравје и дека треба веднаш да ја исфрлате од вашата исхарана!

Виршлите се направени од отпадни животински органи, ‘рскавици, коски, црева, нерви и други делови на органи кои не се јадат. По деталните студии кои ја истражуваа врската помеѓу оваа храна и развојот на рак, резултатите беа поразителни.

Составот на виршлите е повеќе од 50 проценти отров! Светскиот фонд за истражување на рак даде известување дека луѓето треба да го отстранат овој месен производ од исхраната што е можно поскоро, доколку сакаат да го зачуваат своето здравје.

Покрај виршлите, на оваа листа има и паштети, колбаси, паризери, шунки и други фабрички спакувани месни „специјачитети“.