Мотивирачки мисли за секој хороскопски знак

910

Вага

Во повеќето случаи, оние родени под знакот на Вага се мирни и шармантни. Премногу често се колебливи и не можат да се зачуваат од конфликти. Еве една инспиративна мисла за нив:

“Вие го добивате од животот она за што имате храброст да го побарате” – Опра Винфри

Скорпија

Најмногу сексуалните, страсни и амбициозни во зодијакот. Скорпиите се толку атрактивни што тешко можат да се издржат. Нивната упорност секогаш им носи профит. Со оваа мисла, тие ќе можат да го задржат својот позитивен став секој ден:

“Луѓето кои се доволно луди за да мислат дека можат да го променат светот, се оние што успеваат во тоа” – Стив Џобс

Стрелец

Стрелците се најголемите авантуристи на картата на ѕвезди. Луѓето со позитивен набој кои се држат до личната слобода. Тие сакаат да патуваат, се стремат кон независност, а повеќето од нив подоцна во својот живот успеваат да создадат семејство. Тука е нивната мотивирачка мисла:

“Работите имаат корени и гранки, делата имаат крај и почеток. Кога знаете што е напред и што следи, ќе дојдете до вистинскиот пат” – Конфучие

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 4