Кој сé може да пие кафе ? 8 типови на луѓе чие здравје може да биде загрозено

536

Луѓето со нервозни црева, но и покачен очен притисок се само дел од оние кои не треба да пијат кафе.

Нема сомнеж дека кафето е омилен пијалок на многу луѓе, а повеќето луѓе не можат да замислат да не го започнат денот со шолја од овој вкусен пијалок.

Сепак, колку и да уживате во релаксирачкото чувство кое ви го дава кафето, нутриционист истакнува дека доколку припаѓате на одредена група на луѓе, треба да избегнувате кафе:

– Покрај тоа што е чест повод за дружење, кафето може да има благотворно влијание врз здравјето и да го намали ризикот од одредени болести, покажале истражувањата.

Сепак, за некои луѓе кои имаат одредени здравствени проблеми, кафето може само да им наштети – наведува нутриционистот и открива кој треба да избегнува или целосно да ја исклучи консумацијата на кафето:

Продолжува на страна 2