Еве како да го спасите домот од пајаци

146

Како да го спасите домот од пајаци?

Нане

Неколку капки етерично масло од нане со додаток на средство за миење садови и вода е одлично оружје за да го спасите домот од пајаците. Испрскајте со оваа мешавина околу прозорците и вратите и на другите места каде што мислите дека пајаците можат да прават легла.

Оцет и кокосово масло

Измешајте ги овие две состојки и применете ја смесата како што е наведено во погорниот пример.

Лимон и портокал

Пајаците не го сакаат лимонот, па затоа лимонот и портокалот се добри за спас од пајаците, а и за свеж и пријатен мирис во домот.