Застрашувачки работи кои биле допуштени во минатото

106

Ако мислите дека луѓето денес прават необични работи, би требало да го проверите минатото.

Ќе видите дека нашите претци правеле дури и почудни работи, но сепак легални. Еве некои застрашувачки работи кои биле допуштени во минатото.

Третман со кокаин

Рекламирање на производи со кокаин.

Пред 100 години, луѓето не го сметале кокаинот за штетен. Напротив, тој бил достапен во аптеките и се продавал без рецепт за лекување на кашлица и на забоболка. Исто така кокаинот бил препорачуван како седатив за децата. Како и другите лекови, и кокаинот бил рекламиран.

Продолжува на страна 2 – Праќање на деца преку пошта