Лица од кои треба да се оддалечите

544

Секоја личност која ги слуша сигналите на своето тело забележала дека комуникацијата со некои луѓе побудува и го подобрува нивното расположение, додека со други предизвикува слабост, апатија и напади на паника.

Овде сè е индивидулно, сите се различни, и на секоја личност одговара различна личност.

Ајде да погледнеме во описот подолу како да го идентификуваме оној со кој треба да продолжите да комуницирате и оној од кој треба да се оддалечите.

Мирис

Ако при комуниција со некоја личност, особено ако се работи за спротивен пол, почувствувате дека нивниот мирис е непријатен за вас, тоа е еден од сигналите да се оддалечите. Тука зборуваме за мирисот на телото на здрава личност, кој за вас е прилично непријатен. Ние во основа сме животни и ако ве исплаши нечиј „мирис“, тогаш ова тело само по себе дава знак дека личноста не е ваша.

Глас

Дали тоа нѝ се допаѓа или не, сите ние имаме различни преференции за глас. Ако нечиј глас ви е непријатен, не очекувајте добро. Тоа важи и за работниот и за личниот живот.

Раце

Чудно, но рацете кажуваат многу. Ако го погледнете вашиот шеф и неговите раце „ви кажуваат“ или откриваат нешто што лицето крие, тоа веќе укажува на тоа дека ќе има сериозни несогласувања со таа личност. А ако е личност од спротивен пол, тогаш непријатните раце предизвикуваат понатамошен конфликт во односот.

Сакаме да напоменеме дека нема погрешни или несоодветни луѓе, но сите ние сме многу различни и сите сакаме или не сакаме различни работи и карактеристики на луѓето. Ние зрачиме различни вибрации и изгледаме поинаку. Затоа, потпирајќи се на сопствените инстинкти, треба да бидеме селективни во нашиот општествен круг.

Пример од животот

Рина запознала маж кој имал атрактивен изглед и можел добро да се грижи за неа. Но, понекогаш нејзиниот „внатрешен аларм“ (инстинкти) ѝ велел дека таа личност има скриена суровост.

Жената се обидела да не обрнува внимание на непријатниот мирис на неговото тело, бидејќи мозокот постојано ѝ кажувал дека има внатрешни предрасуди кон тој човек.

Со текот на времето, Рина почнала да забележува дека страда од чести главоболки, кои биле испровоцирани за време на периоди кога двајцата ги поминувале заедно. Слабоста почнала да ја совладува, а ноќе доживувала напади на паника. Точно е дека за овие напади дознала подоцна од лекарскиот прегледи, затоа што првично се обидела да не обрнува внимание.

Патем, човекот се покажал дрзок и суров за време на понатамошната врска; на секој можен начин се обидел да ја „свитка“ волјата на Рина за таа да служи на неговите интереси, што ја довело до психијатриска ординација.

Од првиот ден, телото говорело дека треба да избега, дека на тој човек не треба да му верува, затоа што бил агресивен.

Затоа, секогаш слушајте ги вашите инстинкти, бидејќи тие нема да згрешат, додека прагматичниот мозок може да потфрли.

(извор: zen.yandex.ru)