Еве што предизвикуваат халуциногени печурки на телото и мозокот

1346

Според психологот Џефри Гас од Њујоршкиот универзитет резултатот кај многу учесници е сличен. “Сметаме дека тоа е дел од процесот на лекување.”

Но исто така можете да се доживее анксиозност – барем додека трае дејството на супстанцијата

Во многу случаи, пријавените од истражувањето на Њујоршкиот универзитет, учесниците објавија доживување на силна вознемиреност и непријатност – кои траат од неколку минути до неколку часа по еднократна доза.

Дури подоцна некои од нив почнуваат да чувствуваат олеснување и дури ова искуство значително варира од личност до личност.

Зениците се прошируваат

Зголемените нивоа на серотонин, кои може да бидат резултат на употребата на печурки, ги тераат зениците да се прошируваат.

Чувството за време може да се наруши

Чувството дека времето се забавува, е еден од страничните ефекти на употребата на печурки, посочуваат од Националниот институт за дрога.

Може да имате исклучителни искуства.

Печурките можат да предизвикаат илузионистички искуства како да се чувствувате како целосно реални.

Овие типови на искуства во кои по употреба можат да набљудуваат верзија на себе, обично почнуваат од 20 до 90 минути по приемот на супстанцијата и може да продолжат до 12 часа, велат од Институтот.

Преживувањата варираат во зависност од тоа колку ќе прифатите, како и од вашата личност, расположение и околина.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 5