Дали мислите дека сте перверзни? Погледнете што сѐ правеле во античко време! Фото

899

Бакнувањето на јавни места се сметало за непристојност како Грците, така и кај Римјаните. Познато е дека жените секогаш ги љубеле мажите на влезот во домот, не само заради наклонетоста, туку да забележат колку нивниот партнер тој ден испил вино.

Популарноста на бакнувањето опаднало особено откако навиките на шпанските Римјани се прошириле на целата империја, односно кога миењето на забите со урина станала вообичаена практика.

Еротска салата

Со цел да го одржат своето либидо, мажите од старото време обрнувале внимание на исхраната. Грците верувале дека зелената салата лошо влијае врз ерекцијата, додека Египќаните сметале дека го подобрува оргазмот. Римјаните биле специфични – како афродизијак користеле различни билки и меѓу првите почнале да го користат маслото како помош при сексуалниот чин.

Гладијатори – старлети на античкото време

Продолжува на страна 3