Зошто е важно да го алкализираме организмот?

238

Високата киселост во телото предизвикува дијабетес, рак, кардиоваскуларни болести.

Алкална средина во организмот е од исклучително и витално значење за здравјето и долговечноста.

Ако организмот одржува претежно кисела средина тоа е голема предуслов за развој на дијабетес, хипертензија, рак, кардиоваскуларни заболувања, дебелината, хормонален дисбаланс, проблеми со бубрезите.

Кое ниво на кисело-алкалнаа рамнотежа во организмот се смета за нормално?

Алкално-киселинска рамнотежа во телото се означува со pH. Ова е кратенка за “потенцијален водород” во организмот. Ако нивото на pH се високи значи дека вашето тело е со претежно алкална средина. Ако сепак нивоата се ниски значи дека средината е кисел. А ова е најлошиот опција, пишува Natural News.

Различни истражувања покажуваат дека храната може да влијае силно на алкално-киселинска рамнотежа на телото. Некоја храна може да ја зголеми киселоста, додека други да ја намалат.

Покрај храната што ја јадеме стресот исто така има големо значење за тоа како се менува pH вредноста во организмот. Какви промени во вашата исхрана треба да направите за да нормализира нивото на pH?

Продолжува на страна 2