30 секунди дувајте во вашиот десен палец – пријатно ќе се изненадите

507

Ако само 30 секунди дувте во вашиот десен палец, нешто ќе му се случи на вашето тело и ќе сакате тоа да го правите секој ден.

Мали корисни совети за подобро здравје

Иако е предмет на истражување од кога луѓето постојат, човечкото тело сѐ уште крие многу тајни. Веројатно мислите дека со помош на модерната медицина можеме да дознаеме сè, но тоа не е секогаш случај. Понекогаш најчудните трикови можат да ви помогнат во лекување!

Грло

Ако имате воспаление во грлото се препорачува многу чај и мед, меѓутоа, постои нешто друго што можете да направите. Направете гаргара со солена вода на секои неколку часа, со цел да ги убиете штетните бактерии (во чаша топла вода, растворете лажица морска сол).

Според специјалистите за уво нос и грло, Скот Шафер, од Њу Џерси, треба да го скокоткате увото, кога станува збор за грчеви во мускулите на грлото.

Смирете си ги нервите

Кога сте под стрес, измијте се со ладна вода и задржувајте го здивот. Студеноста би требало да предизвика “нуркачки рефлекс”, кој го оптимизира начинот на кој телото користи кислород. Вашите мускули ќе се релаксираат и ќе бидете помирни. Ако пиете ладна вода или одите под ладен туш, тоа ќе има сличен ефект.

Продолжува на страна 2