Сексот не е љубов | Најдобриот љубовник е најдобро да се задржи – само како спомен

1749

Секоја жена сака добар љубовник. Лажат кога велат дека тоа не е важно. Најважно е каков е во креветот. Додека сме млади, тоа е можеби најважното.

Да го задржиме покрај себе оној кој во креветот е толку добар, што на самата помисла ни крцкаат прстите и ги гриземе долните усни. Дури сме подготвени да му прогледаме низ прсти за некои други работи, како што е степенот на интелигенцијата. Добрите љубовници се вистински дијаманти, но не и оние што траат вечно. Само оние кои имаат среќа ќе се омажат за најдобриот љубовник кој го имале во животот.

Така мислам Шине Шарма, блогер која со помош на пријателки направила листа на мали болни вистини, што укажува на тоа дека жените често не завршуваат во брак со најдобриот љубовник. Секој чесен на исклучоците, но време е да се соочиме со реалноста:

  1. Што подразбирате под “најдобар љубовник” варира со возраста

Не е работата само во сексот. Со годините, добар љубовник, станува оној маж кој сака да се гали, тип кој има добро срце и сака да зборува. Чувствата стануваат поважни од допирот. И понатаму тој ќе биде најдобриот љубовник кого сте имале, само тој не ќе биде добар само во креветот, туку и во некои други аспекти.

  1. Сексот треба да биде долгорочно добар, а не само краткорочно фантастичен

Идеален би било сексот со вашиот партнер да е долгорочно фантастично. Постојат и такви, но реалниот живот често пати ги урива идеалните слики, па така и оваа за идеалниот љубовник. Првиот залак на толку посакуваната чоколада се топи во устата и нè исполнува со чувство на задоволство и сензација, по копнежот што го почувствуваме по чоколадото. На последната коцка, од чоколадото веќе ни е доста. Понекогаш, навистина, најдобро е кога најдоброто се појави на кратко во живот и исчезне, оставајќи го вкусот на чоколадото или колачињата како Сеќавање на Combray, што не следи цел живот. Спомен која не ја делиме понатаму.

Продолжува на страна 2