Мажите сепак избират помлади жени за брак

547

Поговорката дека „помладото е послатко“ ја потврди и неодамнешната студија, спроведена во Финска.

Имено, студијата која опфати 12.656 мажи и жени на возраст од 18 до 49 години имаше за цел да открие која е возраста на партнерите, која испитаниците ја избираат и какви врски имале изминатата година.

Научниците претпоставија дека жените најчесто ќе избираат партнери кои им се блиски по годините, а мажите жени, кои се помлади од нив.

Студијата ја потврди оваа претпоставка.

Имено помладите жени на возраст од 18 до 24 години најчесто имаат партнери, кои се постари четири години од нив. Кај ситуацијата е спротивна, но не поради нивната каприциозност, туку поради биолошката револуција.

Додека жените избираат нешто повозрасен маж поради сигурност и потомство, мажите во младите жени исто така прво го гледаат фактот дека најверојатно ќе им одговараат да им подарат потомци, кога тие ќе бидат подготвени за тоа. Ова е поврзано со фактот дека мажите подоцна созреваат во смисла на донесувањето важни животни одлуки.

Дека „помладото е послатко“ е потврдено особено во случаите кога кај мажите, кои одлучуваат да се оженат во подознежните години и тога најчести избираат партнерки кои имаат од 20 до 30 години.

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk