Жена забременила по анален секс

307

Несомнено образованието за половите контакти има за цел да ги разбие митовите од таков вид на “не можеш да забремениш, ако го правиш застаната права” или “не можеш да забремениш, ако си во циклус”.

Но до сега, тврдењето дека “не можеш да забремените при анален секс” се сметаше за биолошка вистина. Сепак, лекар направи потресно откритие дека лекувана од него жена зачнала токму преку овој вид општ поим.

Д-р Брајан Стикснр, уролог од американскиот град Атлантик Сити, видел незамислив феномен со свои очи, додека бил студент по медицина, пишува Men’s Health.

Тогаш, тој бил дел од тим кој се грижел за жена, родена со ретка медицинска состојба, нарекувана “клоакална малформација”. Ова се случува кога во рана бременост ректумот, уретрата и вагината не успеат да се подели на различни цевки.

Тоа значи дека урината и изметот се одделуваат од телото преку единствен канал, кој се отвора при перинеумот – вообичаеното место на анусот.

Случајот се појавува само еднаш на 50 000 породувања. Вообичаено се третира преку операција при која се обликуваат три различни канали, како и два отвора – анусот и вагина.

Кога била млада, жената се подложил на таква операција, само што медицинската интервенција не поминала точно според планот.

Дали поради грешка на хирурзите или едноставно поради начинот на кој телото реагира на повредата од операцијата, но се формирала фистула. Тоа е абнормална врска помеѓу органите. Во случајот тоа значело дека матката на жената е поврзана со ректумот. Значи секој месец, за време на менструација, жената употребува улошка кај анусот, а не од вагината.

Стикснр раскажа пред Men’s Health дека жената тврдела пред лекарите дека таа до забременувањето имала само анален секс, бидејќи, најверојатно, не можела да биде остварена пенетрација на вагината.