Што прво гледате на сликата?

744

Откријте ги своите најдлабоки стравови и подобро запознајте се себе си.

Погледнете ја сликата – она ​​што прво ќе го видите на неа ќе ги открие вашите најдлабоки стравови, а резултатите пронајдете ги подолу.

Девојче

Ако прво го видовте девојче на сликата, тоа може да биде показател дека сте искусиле нешто во вашето детство што се обидувате да го потиснете. Настаните од детството оставаат голем белег врз нас, затоа, да речеме, врската со мајката може значително да влијае на емоционалната состојба.

Пеперутка

Иако пеперутката секогаш е поврзана со нешто убаво, овој пат симболизира нешто повеќе негативно – почеток или крај на нешто. Ако прво видовте пеперутка, можно е да ве оптерети некоја голема можност во животот што ја пропуштивте. Исто така, бидејќи пеперутката е симбол на почетокот и крајот, можно е длабоко во себе многу да се плашите од смрт.

Јагода

Јагодата е прилично лесна за забележување на сликата бидејќи се наоѓа во близина на центарот, а со тоа го означува она централното – срцето. Ако за прв пат видовте јагода, можеби имате проблем со начинот на изразување loveубов во вашето семејство кога сте биле дете.

Исто така, можно е да сте страдале многу поради скршено срце, а големината на јагодата покажува дека имате многу љубов во срцето да им ја дадете на другите. Во исто време, чувствувате дека треба да ги потиснете своите емоции затоа што страшно се плашите од страдање повторно.

Пајак

Многу луѓе се плашат од пајаци, а стравот е одбранбен механизам кој не предупредува на работите што се случуваат околу нас. Ако прво сте виделе пајак, тоа може да биде знак дека не се чувствувате безбедно во моменталното опкружување.

Постои голема шанса да мислите премногу за сè што се случува во вашиот живот, како и тоа дека сте вознемирени кога сте на непознато место.

Дрвја

Ако прво ги забележавте дрвјата на оваа слика, тоа покажува дека во вас се случува внатрешен конфликт што сакате да го решите што е можно побрзо.

Особено ако сте ги виделе и двете дрвја истовремено, тоа може да значи дека се плашите од некакво емотивно „расцепување“.

Мече

Мечето најчесто се поврзува со деца бидејќи оваа играчка често им дава чувство на сигурност на малите дечиња. Во овој случај, фактот дека прво го видовте мечето на сликата е знак дека сте искусиле нешто што ве повредило како дете, но не сте биле во можност да се утешите и да го преболите и веќе сте го потиснале тоа чувство.