ТЕСТ | Дали донесувате одлуки со “стомакот” или “главата”? 

523

Направете едноставен тест и откријте што е тоа што ви помага да одлучите во клучните животни моменти.

Освен што се многу популарни, тестовите засновани на оптички илузии се исто така доста точни. Не случајно гледаме едно на сликата, а некој друг нешто сосема друго … Постои причина зошто нашиот ум прво препознава некои форми, и само кога ќе ни се сугерира дека има друго решение – и другото.

Овие едноставни тестови, кои се засноваат на прашањето „што прво гледате на сликата“, честопати се користат од психолозите.

Погледнете добро, многу е важно да обрнете внимание на првиот „термин“ што го забележавте на сликата, тој ја крие вашата клучна одлика!

Што видовте прво?

И еве ги резултатите од тестот …

Ако прво видовте …

… дрвја

Имате исклучително развиена интуиција и скоро секогаш ја следите. Секогаш кога ќе се сомневате, се потпирате на „чувство во стомакот“ кое никогаш не ви паѓа. Вие сте многу лежерна личност која не се грижи многу за „материјалот“, повеќе би сакале да уживате во работи како сончев ден и пријатно друштво отколку да бидете опкружени со луксуз. Сакате да го поминувате времето во тишина, не правејќи ништо.

… глава на тигар

Вие сте украсени со исклучително силен карактер и остар ум. Кога и да донесете одлука, никогаш не се сомневате дали сте направиле вистинска работа или не. Една од причините е тоа што добро размислувавте пред да „пресечете“. Вие нема да создадете проблем таму каде што не постои, вие сте многу фокусирани и знаете што сакате во животот.