Знаци дека сте натпросечно емпатични

186

Емпатијата е способност да чувствувате емоции на повисоко ниво, и тоа не само вашите, туку и емоциите на другите.

Емпатите се луѓе кои не судат и се многу отворени. Тие ја примаат секоја енергија која се движи кон нив.

Поради оваа способност, емпатите многу често се повредени. Погледнете ги знаците кои укажуваат на натпросечна емпатија.

Не сакате гужви

Гужвите се состојат од многу луѓе со многу различни енергии, а емпатите ја впиваат целата оваа енергија. Ова ги исцрпува.

Одржувате рамнотежа наместо да барате успех

Рамнотежата за вас е многу поважна од успехот. Вие наоѓате надеж во рамнотежата и сакате да ја одржите наместо да станете успешни. Врвот кон кој секој се стреми не е ваша дестинација. Вие не сте овде за да се натпреварувате, туку за да им помагате на другите да се справат со животот.

Не сакате градови

Исто како гужвите, така и големите градови за вас се исцрпувачки. Тие се место каде што секој трча по нешто, а не знае по што. Вашето идеално место за дом е во природа.

Сакате лични врски

Во овој зафатен и брз свет, многу малку луѓе сакаат да се поврзат како вас. Вие ја знаете важноста на поврзаноста помеѓу луѓето.

Самотијата е важна

Вам ви е потребно време да се наполните со енергија. Самотијата е одличен начин за да се одморите. Сакате и друштво, но впивањето на сите емоции на другите ве троши.

Продолжува на страна 2