Конечно! Владимир Путин ги обвини западните влади дека вршат “геоинженеринг војување” со помош на Chemtrails

658

Според Путин овие операции претставуваат “монументална закана за” Земјината биосвера и “не само што се непријателски, туку се и против природата”.

Путин, кој е во основа против геоинженеринг програмата, одн. против управувањето со климата, вели дека е “длабоко загрижен” заради “необразованиот ризик”, кој се спроведува од страна на западните корпорации и одобруван од страна на владите на западните земји, сѐ со цел да се воспостави контрола на популацијата и профитот, пишува YNW.

Говорејќи на добротворен собир за собирање средства во неговиот роден град Ст. Петербург, претседателот Путин запраша дали операциите на атмосферското прскање (Chemtrails) кој го вршат западните влади и програмите за манипулација со временските услови претставуваат “најголем напад врз животот на земјата и здравјето … во историјата на човештвото.”

Путин рече дека не е важно дали тоа е “најголема закана или втора најголема закана или трета. Она што е важно е дека тоа е напад на луѓе. Тоа е сериозен напад”.

“Тоа не е само навреда, тоа е против природата”. “Фасцинантно е дека владата на САД сѐ уште одбива да ги признае своите Chemtrails операции. Постојат научни податоци и секој може да ги види. Како луѓето можат да бараат регулирање и контрола над тие операции, ако владата не сака да признае дека овие операции постојат? Тоа е навреда за човековата интелигенција.”

Во Русија има мислење дека западните влади и корпорациите летаат премногу блиску до сонцето. Но, проблемот е во тоа што тие нема да бидат единствени кои ќе се изгорат – земјата како целина ќе страда од последиците на нивните злосторства против човештвото.

Веќе постојат докази дека геоинженерингот и климатската манипулација ја оштетуваат озонската обвивка, и постои страв дека земјата ќе дојде до кризна точка и нема да може да закрепне. Отруената земја, како неизлечиво болно тело, ќе биде оставена да умре.
Алтернативата, според Путин, е иста како што отсекогаш била. Едноставно, да се почитува односот кон земјата, водните системи и воздухот.

Запрашан дали ќе ги советува своите граѓани кои поминуваат одмор во делови од светот испрскани со Chemtrails, Путин рече дека нема да им каже на луѓето каде да уживаат во својот одмор.

“Но, јас ги охрабрувам луѓето да се едуцираат за ова прашање и да прават паметни одлуки.”

NoviSvjetskiPoredak.com