Овој совет би можел да го спаси вашиот живот, па затоа е подобро да го научите | Видео

714

Најверојатно барем еднаш сте биле во ситуација кога парче храна ќе ви се заглави во грлото, што не е добро чувство.

Потезот на Heimlich обично ја решава оваа ситуација, но што ако сте сами? Кога ќе нема никој да ви помогне? Па затоа е добро да се знае баш ова!

Верувајте ми, ова ви е најдобро инвестраната една минута денес која треба да ја потрошите на видеово!

Споделете го овој пост со сите, бидејќи никогаш не знаеш на кого ќе му е потребен.