КАКО СПИЕТЕ СО ПАРТНЕРОТ?

1041

Некои истражувања покажаа дека спиењето покрај некој близок може да има повеќе придобивки за нашето здравје, од намалување на стресот до зајакнување на имунитетот.

Но, психолозите веруваат дека се сигурни дека положбите за спиење можат да откријат многу за односот на партнерот и да посочат на неискажани проблеми.

Значи, време е да откриеме што се обидува да ни каже нашата потсвест и да видиме како тоа се рефлектира во нашиот секојдневен живот.

Погледнете ги положбите за спиење на паровите и што тие значат.

Положба на лажица

Оваа позиција е многу интимна и пријатна и обезбедува голема емоционална поддршка и контакт со партнерот. Во оваа позиција, мажот ја гушка својата партнерка, што делува многу заштитнички. Спиењето во оваа позиција значи дека партнерите можат да се потпрат едни на други и успеале да создадат безбедна средина за себе. Оваа позиција е добра за здравјето на двајцата партнери, бидејќи не врши притисок врз грбот и помага во ублажување на ‘рчењето.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2