Како да ја спасите облеката која се “собрала“ во машината за перење

288

По којзнае кој пат се фаќате за глаа, бидејќи и овој пат ја уништивте омилената маица во машината за перење? Не тагувајте, постои решение

Безброј пати сте помислиле дека штетата е непоправлива кога вам во текот на машинското перење некое парче облека ви се “собере“?

Не грижете се, постои решение и за овој проблем. Методата која ќе ви ги спаси омилените парчиња облека кои сте ги уништиле е следна:

Чекор 1

Во млака вода со шампон за бебиња потопете ја облеката. Влакната во ткаенината на тој начин ќе се опуштат

Чекор 2

Извадете ја облеката од водата и без плакнење исцедете ја

Чекор 3

На гомел пешкир ставете ја облеката како кога пеглате

Чекор 4

Замотајте ја во внатрешноста на пешкирот и оставете ја неколку минути за ткаенината да ја впие водата. Облеката мора да остане влажна, но не и мокра

Чекор 5

Ставете ја облеката на нов, сув пешкир, а потоа почнете нежно да ја растегнувате, рамномерно на сите страни

Чекор 6

Кога облеката ќе се врати на првобитната големина, можете да престанете со тегнење и да ја оставите на природен начин да се исуши

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk