ХОРОСКОП | Риби

107

Луѓето од знакот Риби имаат илјадници прекрасни квалитети како имагинативна, силна интуиција, креативен став, нежност, добро срце, се грижат за блиските итн.

Тие сепак поседуваат и доста контрадикторни карактеристики, поради кои ја заработилер репутација на тешки и посебни луѓе.

Тие имаат тенденција да кријат мисли и чувства од светот, подлегнуваат на депресивни состојби, често живеат надвор од реалноста и редовно се чувствуваат неразбрани од луѓето околу себе.

Има многу што да научте од личностите од овој хороскопски знак и сепак тие остануваат прилично сложени за декодирање.

Еве зошто:

1. Тие кријат премногу емоции во себе

Рибите копнеат за тоа луѓето околу нив да ги разбираат правилно, но во исто време ретко наоѓаат вистинските зборови за да ги изразат своите чувства или потреби. Тие поминуваат премногу време во мисли, но на крајот ретко ги изразуваат. Однесувајте се со љубов, почит и разбирање кон овие луѓе, инаку ризикувате тие да се отуѓат од вас и да побараат утеха во своите имагинација и фантазии.

2. Рибите сакаат да бегаат од реалноста

Луѓето од овој знак како да стануваат незаинтересирани кон современиот свет, кога работите станат премногу тешки за нив. Тие не се справуваат подобро со надминување на проблемите – тоа им е премногу исцрпувачко. Често светот се движи побрзо од нив и тие не можат да влезат во чекор, а бегаат во удобноста на своите мисли. Луѓето од знакот Риби се многу грижат по природа и другите често имаат корист од нивната добрина, а тоа длабоко ги разочара, а разочарувањето може лесно да се претвори во депресија и / или во апатија.

3. Тие веруваат премногу лесно

Рибите се силно емоционални суштества и лесно ја подаруваат својата љубов на луѓе кои не ја заслужуваат. Тие се заљубуваат брзо и често се повредени. Обидуваат да го видат најдобро кај луѓето, но работите обично така се подредуваат и тие се соочуваат со најлошите страни. Рибите имаат високи очекувања и стандарди во односите и љубовта, но откако неколку пати ќе им се скрши нивното срце, нивното трпение се исцрпува засекогаш. Тие едноставно не можат да ја заборават маката.

4. Затоа им треба многу време да бидат сами

Луѓето од овој знак имаат тенденција да се повлечат во осаменост, далеку од сите надразнувачи. Тие имаат потреба да се релаксираат од сите конфликти и од сите лоши енергии. Понекогаш, сепак не можат да најдат рамнотежа помеѓу комуникација со блиските и одморот насамо со себе и стануваат премногу дистанцирани.

5. Тие се одбиваат премногу лесно

Рибите сакаат да бидат во блиски односи или во врска, но најдобро функционираат кога се сами. Понекогаш тие едноставно не можат да одговорат на очекувањата на својот партнер и претпочитаат да се откажат да вложуваат во старата љубов, дури тоа подоцна ги прави несреќни.