Еве како лесно и брзо да ги исчистите овие 5 органи од отрови 

798

За да го одржите вашето тело здраво, треба да го прочистите не само имунолошкиот систем, туку и другите органи. Прочитајте како.

Како да го прочистите црниот дроб?

Најдобар начин за прочистување на црниот дроб е преку здрава храна која содржи супстанции кои го чистат телото од штетни материи, а тоа се коренот на глуварче, чичка, лук, куркума, заедно со многу други видови ферментирани намирници, како и рицинусово масло.

Сите овие состојки се многу здрави и одлични за чистење на црниот дроб, бидејќи дробот филтрира повеќето од штетните супстанции кои се наоѓаат во храната и затоа треба да се прочисти од време на време. Можете, исто така, да консумирате чаеви од глуварче и светиот босилек

Чистење бубрези

Бубрезите ја прочистуваат крвта и ги отстрануваат нечистотиите во крвта, како и многу други работи што се формира во вид на урина.

За да го решите овој проблем, потребно е да пиете чаеви од ѓумбир и краставици.

Исто така, внесувајте витамини Б6, мечкино грозје, како и глицерин зеленчукот.

Само запомнете да не консумирате хемиски третирана храна, бидејќи тоа може да доведе до откажување на бубрезите.

Продолжува на страна 2