Еве како лесно и брзо да ги исчистите овие 5 органи од отрови 

603

Прочистување на дебелото црево

Главната функција на дебелото црево е да ја отфрли целата акумулирана храна, откако дигестивниот систем ќе ја изврши својата работа и ќе ги земе сите хранливи материи од храната која ја јадете.

Најдобар начин за прочистување е индиски огрозд или трифал.

Друга работа која може да помогне е клизма, која темелно го чисти дебелото црево. Пијте повеќе вода, јадете повеќе храна богата со растителни влакна, јадете кокос, ѓумбир, анасон и лук.

Прочистете го лимфниот систем од паразити

Лимфниот систем е мрежа на неврони и крвни садови кои го сочинуваат имунолошкиот систем. За да го прочистите овој дел од телото, треба да вежбате јога, со вежбање или било каков друг вид на физичка активност. Најмногу се препорачува скокање, длабоко дишење и други слични активности.

Чистење на лицето од штетни материи

Кожата е најголемиот орган на телото и постојано е изложена на нечистотии и штетни материи.

Она што дополнително ја влошува нејзината состојба се шминката, дезодорансите и разни хемиски материи кои само ја зголемуваат штетата.

За да го решите овој проблем, најдобро е да одите во сауни, да направите топла купка од горка сол, жешка јога и слично, за да ја исчистите кожата. Но, за да бидете целосно здрави, најважно е вашите внатрешни органи да се здрави.

www.fokuzz.com