4 работи за својата врска кои не би требало да ги објавувате на Интернет

374

Со цел да ги зачувате хармоничните односи во својата врска најдобро е следните работи никогаш да не ги правите на Интернет:

1. Да го навредувате партнерот

Во лутина, двојките често го искажуваат своето незадоволство и лутење и на социјалните мрежи. Осудувачки статус, песна со порака или негативен коменар можеби моментално ќе ви олесни, но бидете сигурни дека ова не е добра работа. Освен тоа што ја нарушувате сликата за самите себе, во случај да се смирите, вашите блиски пријатели ќе знаат поради што сте се расправале и ќе ги поврзат негативните емоции со вашиот партнер.

2. Селфи фотографии

Дали ја знаете старата изрека дека не треба да се фалите со кој сте се бакнувале? Ако ова се земе предвид, тогаш не би требало ни да се бакнуваме во јавност. Токму поради тоа заедничките селфи каде се бакнувате со партнерот се целосно непримерни. Имајте предвид дека нешто треба да остане приватност.

3. Лични работи за партнерот

Што сака, што неска, неговиот срам или неуспех би требало да бидат на списокот на забранети работи за објавување на социјалните мрежи. Ако нешто случајно ви излета пред луѓето во живо, тоа не би било непријатно искуствно. Но ако тоа истото се напише на Интернет, штетата е уште поголема.

4. Веста дека сте раскинале

Информирање во вид на остар статус, фотографии или тажни песни (со опис), каде јасно на сите им се дава до знаење дека сте раскинале со партнерот не се добра идеја. Освен што ќе бидете тема на сочни трачеви и со тоа може дефинитивно да ставите точка во вашиот однос.