7 холивудски ѕвезди кои по потекло се Руси

423
Getty Images, ZUMA Press/Global Look Press

Русите ги има насекаде. Холивуд не е исклучок.

1. Леонардо Дикаприо

Global Look Press

Бабата на мајката на Леонардо Дикаприо била Русинка. Родена е како Елена Смирнова во Руската империја во 1915 година, но го сменила името во Хелен Инденбиркен кога нејзиното семејство се преселило во Германија. Тука во 1943 година се родила мајката на Лео Ирменин, токму во времето на бомбардирањето од страна на сојузниците.

„Таа за мене беше отелотворување на внатрешната сила и на интегритетот“, изјави Дикаприо, кој за себе вели дека е „половина Русин“, за руското издание на магазинот „Интервју“ во 2012 година.

Продолжува на страна 2