Еве како ЕМОЦИИТЕ влијаат на вашето ЗДРАВЈЕ | Очи, слух, коса, срце, грб, вишок килограми …

1463

Идејата или теоријата дека секој сам себе си “создава” болест веќе не се класифицира во екстремната алтернатива на која секој западен лекар ги превртува очите во неверување.

“Кога размислуваш, колку се плашиш, колку веруваш или не веруваш, колку си подготвен да се бориш и прифаќаш”, сето тоа некаде се “запишува” во телото.

Таквиот опис на болки или болест и нарушување можеби можат да ви помогнат подобро да го разберете своето тело и своите мисли и нивната приврзаност. Се разбира, секој човек е личност за себе, иако за поголемиот дел вреди следново:

Главоболка

Глаболката се појавува кога се казнувате себеси. Мигрената ја имаат оние кои сакаат да бидат совршени и самите создаваат притисок под кој живеат. Има тука и многу потиснат гнев.

Синуси

Во колку ви прават проблем, може да биде дека во животот ве иритира некој вам многу близок. Можеби имате чувство како да ви се обесил.

Очи

Проблемите со очите укажуваат дека има нешто за себе, вашето минато или за иднината што не сакате да го видите. Негирањето и желбата да “не гледате” тоа што се случува, предизвикува проблеми во сетилото за вид.

Слух

Проблемите велат дека има нешто што не сакате да го слушнете. Болката во увото вели дека сте лути поради нешто што сте го слушнале. (Дали забележавте дека партнерот на лицето кое многу зборува има проблеми со слухот?)

Коса

Косата е моќ. Кога сте напнати и исплашени, создавате “челични окови” кои почнуваат во мускулите на рамото и се шират кон врвот на главата, а понекогаш и во пределот околу очите. Косата расте на тој врв и ако постои напнатост која трае подолго време, скалпот се собира, косата не може да дише и затоа умира и паѓа. Се случува ќелавост.

Продолжува на страна 2