5 неверојатни животни со различно обоени очи

1770

Хетерохромијата е разлика во обојувањето, обично на ирисот, но исто така и на косата или кожата. Иако е ретка кај луѓето, нејзината појава далеку е повисока кај животните, особено кај мачките и кучињата.

Погледнете ги овие пет слики на животни со Heterochromia.

1. Мачка со различни обоени очи и лице

2. Истото важи и за ова куче

3. Оваа лисица со Heterochromia изгледа како една од тие митски суштества

4. Ова е Макакус резус од шумите на Јапонија

5. Овој був е мниогу симпатичен

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.