Жените уживаат во сексот најмногу кон 40-те

102

Најголемо задоволство од сексот жените почнуваат да го добиваат до 40-годишна возраст, покажа истражување во САД.

Според сексолозите кон и по 40-те години жените повеќе не се комплексират од особеностите на своето тело – веќе не се вознемируваат многу-многу ниту за вишокот килограми, ниту од недостатоците на фигурата. Затоа тие се опуштаат и го добиваат саканото задоволство.

Тоа го споделија 65% од анкетата. Освен тоа на оваа возраст тие престануваат да доживуваат илузии кон мажите и преферираат да бидат крајно искрени.

Истражувањето покажа дека по 40-те години жените поретко симулираат оргазам (само 37% наспроти 55% на млада возраст). Дамите знаат како да си испорачуваат задоволство и вешто го водат за носот партнерот- секој случај така сметаат 77% од испитаниците.

Освен тоа 70% жените кои учествувале во анкетата, рекоа дека се чувствувале посигурни во сексуалниот живот во споредба со времето кога биле 20-годишни. Според сексолозите по 40-те жената разбираме дека младоста авршува и затоа правиме сè за да се почувствуваме привлечно и сексуално.