Печурката Cordiceps sinensis е најсилниот природен антибиотик на светот

626

Професорот Ѓурица Поповиќ, директор на Институтот за печурки можеби е единствен за сега на планетата, кој успеа да создаде печурка Cordiceps sinensis, надвор од нејзината природна средина – Хималаите.

Споделете со вашите пријатели !