10 факти за вагината што не сте ги знаеле

1391

Интимноста на жените отсекогаш била врховна мистерија, но и вечна инспирација на најголемите светски уметници.

Затоа, ви преставуваме некои од нејзините најдлабоко чувани тајни.

1. Клиторисот има 8 000 нервни завршетоци, пенисот само 4 000.

2. Просечната длабочина на една вагина е од 8-10 цм. а кога ќе се надразни се проширува и до 200%.

3. Вагините кај жената и ајкулите содржат ист природен лубрикант – skvalen.

4. Очекуван век на стидните влакна е 3 недели, додека косата од главата може да одпадне и по 7 години.

5. Најголем број на оргазми во еден час кај жените е 134, додека кај мажите е 16 пати.

6. Вагината сама се чисти.

7. Внатрешните ѕидови на вагината за време на однос се отвара како чадор.

8. Вагината е преполна со бактерии, а некои од добрите бактерии се наоѓаат и во јогуртот.

9. Speculum – Медицинска алатка која гинеколозите ја користат веќе 3 000 години.

10. Буквално преведено од латинскиот јазик VAGINA значи држач за меч.

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Cashback World | Cashback – Враќање пари при секое купување