Еве како да го намалите внесот на месо

135

Човек сам треба да го избере патот на вегетаријанство или веганство.

Пред самиот тој да почувствува дека треба да го промени радикално начинот на исхрана, нема причина која би го убедила да направи такво нешто.

Ако вие самите не сакате да престанете со месото целосно, тогаш барем може да се обидете да го намалите неговиот прием. Многу луѓе решаваат да јадат помалку месо, иако не сакаат да станат вегетаријанци.

Еве какви се нивните аргументи:

1. Етичка гледна точка.

Една од причините за некои луѓе да се намали потрошувачката на месо е поврзана со етиката. Ако го ограничите внесот на месни производи, ќе може да си дозволите да купувате поретко месо, но тоа ќе биде органско. Чуваните животни на село, на пример, живеат многу подобар живот од останатите во големите фарми. Одземањето на живот е сосема друга тема.

2. Цената.

Ако го намалите внесот на месо, ќе можете да си го дозволите купувањето на поквалитетно месо. Ако купувате поретко одредена храна, ќе се фокусирате на нејзиниот квалитет и нема да сметате на поголема количина за истите пари. Тоа е гаранција дека ќе конзумирате повеќе здрава храна. Во случај дека го сакате месото најмногу, зашто е извор на протеини, треба да знаете дека и во многу растенија се содржи тој корисен прехранбен елемент. Ова, на пример, се бораниите.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2