Жената редовно си го бричела лицето осум години | Нема да верувате во она што се случило! Видео

280

Објавено January 23, 2017. Прочитано 121942

Жените исто така имаат влакна на лицето, но нивните се многу послаби и посветли од влакната на посилниот пол. Кај некои жени влакната се поизразени, додека кај други, сепак, не претставуваат естетски проблем.

Една од најлголемите дилеми на многу дами е баш тоа како најсоодветно да се решат од влакната на лицето – и дали е озлогласено и донекаде мачоизираното бричење препорачливо или не?

46-годишниот адвокат Ангела Garvin од Есекс (Велика Британија) со години речиси секое утро.

Нејзиниот ден започнува во 6:30 наутро, а првото нешто што го направи по будењето е одење до бањата, миење, чистење на лицето и нанесување пена и бричење 3 пати неделно, пренесува Daily Mail.

Ангела користи машки еднократен жилет, внимателно ги отстранува влакната од нејзиното лице и се мие со топла вода. Целиот процес завршува со нанаесување на дневнс кремс за лице.

Меѓутоа, ако се знае дека како бричењето нозе го забрзува растот на влакната, а во исто време ги прави посилни и потемни, се поставува прашање колку е препорачливо да се бричи лицето?

Од свое лично искуство, оваа 46-годишна адвокатка укажува дека за осум години, колку што се избричи, и три пати неделно, не дека имала негативни последици, туку е воодушевена!

“Ми одзема само неколку секунди и не ја иритира кожата, спротивно на ласерот или восокот. И не е точно дека со бричење влакната стануваат потемни и појаки. Мислам дека ова е најдоброто нешто што сум почнала да практикувам”, објаснува Ангела за Daily Mail, додавајќи:

“Сем тоа, шминката полесно ја нанесувам и поубаво лепи на лицето. Мојата кожа сега е помека и помазна отколку што беше години назад.”

Професијата тврди дека бричење на женско лице е пожелно!?

Продолжува на страна 2