Мајка на три мали деца на духовит начин ја опиша комуникацијата со нејзините деца

832

Дали некогаш сте се нашле во ситуација на вашите деца да им зборувате за работи кои тие ги слушнале со сосема спротивно значење?

Ако мажите се од Марс, а жените се од Венера, тогаш децата морат да бидат од друг сончев систем. Често се прашувам дали моите деца и јас зборуваме со ист јазик. Не зборуваме, но кога имам цели 45 секунди за себе, сакам да ги искористам за работи кои на било кој начин не можам да ги променам.

Комуникацијата меѓу моите деца и мене е малку нејасна. Тоа изгледа како да одите во Франција и барате чаша вода на келтски јазик.

Следуват неколку примери

1.

Што велам јас: Те молам собери ги играчките.

Што моето дете слуша: Ајде да си играме со автомобилите и да ги расфрламе низ целата соба.

2.

Што велам јас: Те молам изеди го сето тоа.

Што слуша моето дето: Играј си со брокулите и морковите, а потоа следните две минути имитирај мачка.

3.

Што велам јас: Облечи се.

Што слуша моето дете: Ништо.

4.

Што велам јас: Престани да го допираш тоа.

Што слуша моето дете: Те молам продолжи да го допираш тоа.

 

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2